diumenge, 20 de març del 2011

Una parella de bons vins a bon preu

Entre el vi que hem tastat darrerament, ressenyem avui dues botelles que ens han sorprès per la seva bona relació qualitat/preu. Un fet que des del nostre punt de vista les converteix en molt recomanables. Es tracta de dues marques d’elaboradors ja molt coneguts, si no per aquests vins, per altres pareguts:


CASA DE LA ERMITA. ROBLE 2009. D.O. Jumilla. Fet amb Monastrell i Petit Verdot. Vi jove amb sols 3 mesos d’estada en fusta. Vi molt fàcil de beure, sense complicacions, però molt interessant. Color robí de mitjana intensitat amb vora molt igualada. Aromes de fuita madura, matolls, amb lleugeres notes fumades i balsàmiques. Amb uns tanins molt ben integrats, a la boca resulta rodó i llarg.

ANGOSTO 2008. D.O. València. El recent èxit mediàtic en les guies aconseguit pel seu “germà major” (Viña Los Almendros) l’ha fet esgotar-se, desapareixent així del mercat i deixant a aquest “segona espasa” en un primer pla, en el que es capaç de defensar-se d’allò més bé. Es tracta d’un ensamblatge de Cabernet Sauvignon, Garnatxa Tintorera, Syrah i Petit Verdot. Vi amb 15 dies de maceració pre-fermentativa i criança de 8 mesos en roure la qual cosa li dóna molta més complexitat que al d’abans. Color Robí de capa mitja, molt aromàtic, fresc, floral i aromes especiades on sobresurt la vainilla i les notes finals de cuir i mentol. Saborós, amb l’acidesa ben compensada i amb uns tanins contundents, però gens agressius.

No ens agrada donar preus –de fet no ho fem mai-, ja que a més a més de la seva variabilitat com es sol dir: “el preu s’oblida, però la qualitat -en aquest cas els bons records- romandrà/an” però com que avui hem fet servir des d’un principi l’argument de l’excel·lent relació q/p, ens veiem obligats a fer-ho, i direm que el primer us hauria de costar en un celler entre 4 i 5 € el segon entre 6 i 8 €. 

2 comentaris:

  1. Arrel del teu article ja he aconseguit els 2 vins i fins i tot ja n'he destapat un d'ells, el Jumilla. M'ha agradat molt.
    La veritat és que este tipus d'articles ens ajuden als que quan entrem a una bodega no sabem per on començar.
    Gràcies.

    Pep

    ResponElimina
  2. Benvingut Pep. M'alegre que t'haja aprofitat la informació i t'agareixc el comentari.

    Salut!

    ResponElimina