diumenge, 3 de maig del 2015

Tast de 27/3/2015. Criances de la Ribera del Duero.

Ben passada ja la cinquantena de sessions de tast, per fi va haver un dels organitzadors de torn que es va decidir per dedicar-ne una a la ben coneguda DO, Ribera del Duero. Havia hagut ja algun vi d'allà (un Protos a la primera sessió, una vertical d'Alión a la vuitena i alguna coseta més) però mai un tast dedicat als vins d'aquella DO en general, tot i ser una de les més populars i afamades de l'Estat.
I tal com ens va dir el nostre amfitrió: -"Què voleu que us conte de la Ribera que no sapigueu ja?"-. Així que per aquesta vegada passarem directe a presentar els vins i comentar-los, sols esmentant abans que el tast es va estructurar en dos blocs: tres d'una línia més moderna i amb una mica de cupatge i tres més clàssics, fets únicament amb Ull de Llebre (o Tinta Fina com també diuen allà), tots criances de 2011.


  • Carmelo Rodero Crianza 2011. Bodegas Rodero. DO Ribera del Duero.  Barreja de Tinta del País (90%) i Cabernet Sauvignon (10%) criat en roure francès i americà durant 15 mesos. Color cirera picota de capa alta, dens i glicèric. Aromes balsàmiques i de pruna madura, complexe en nas però eteri. Desenvolupament golós amb presència de toffee, regalèssia i vainilla. Ben complementat de sabor, amb estructura concentrada i molt llarg.
  • López Cristobal Tinto Crianza 2011. Bodegas López Cristobal. DO Ribera del Duero. 95% Tinta del País, 5% Merlot amb criança de 12 mesos en bótes de roure (70% francès, 30% americà). Lleugerament tèrbol, també de color picota amb capa mitjana i dens. Aromes de fruita (mora) i carnosos, de licor i tabac. Tanins suaus.
  • Valtravieso Crianza 2011. Valtravieso Bodegas y Viñedos. DO Ribera del Duero. Coupatge de 90% de Tinta Fina, 5% de Cabernet Sauvignon i 5% de Merlot, criat durant 12 mesos en bótes de roure francès dels boscos d'Allier, Nevers i Bosgues. Aromes de reducció i també de mantega fresca i torrefactes. Molt variable al moure la copa. Punxenc en boca, ample i de tanins aspres.
  • Condado de Haza 2011.Bodegas Condado de Haza-Grupo Pesquera-Alejandro Fernández. 100% Ull de Llebre amb 18 mesos de pas per bóta. Color picota de capa alta. Aromes de flors músties, càmfora i cautxú (material esportiu per estrenar). Concentrat, ample i saborós, però una mica astringent.
  • Viña Pedrosa Crianza 2011. Bodegas Hermanos Pérez Pascuas. Tinta del País 100% amb permanència de 18 mesos en bótes de roure americà i francès. De color cirera i capa mitjana. Molt aromàtic, destacant els florals d'acàcia i de matolls mullats (xampinyons), molt mineral, d'evolució a notes làctiques (llet, toffee) i d'ebenisteria. Punxenc, ample i molt llarg.
  • Matarromera Crianza 2011. Bodega Matarromera-Grupo Matarromera. 100% d'ull de llebre envellit durant 14 mesos en bótes de roure americà i francès. Color lluent de picota i capa alta. Aromes de tinta, espècies dolces (canella) i de cafè amb llet. Concentrat en boca, ample saborós i molt llarg, tot i que un peliu empalagós.
Com a conclusió podem dir que els dos últims, potser els més clàssics, foren els que més agradaren i a parts iguals, tot i que algú es decantà pel primer. 

Durant el sopar posterior al tast s'obrí una ampolla de Carracedo Tinto Mencía 2011, més representatiu del Bierzo que el presentat al tast del mes d'abans, des del punt de vista de l'amfitrió de torn... I no li faltava raó!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada