dimecres, 1 d’abril del 2015

Tast de 27/02/2015. Un tast de 'contrast'

Per a aquesta sessió #52 de tast, l'organitzador de torn ens havia preparat el que va decidir en anomenar: "un tast de contrast", entenent com a tal el fet de contraposar vins de varietats i zones ben diferents. Però a més a més l'aposta va ser forta, ja que ens va descobrir una petita col·lecció de rareses; la majoria d'ells, vins de tirada molt curta i de llocs i varietats ben desconeguts. En definitiva, vins experimentals, quasi tots de fora de les DDOO estatals.
-Però això no fos tot!- El tast va començar amb les ampolles tapades, amb una proposta de jugar al "Quién es quien?". Malgrat tot, va haver encerts fins al 50%, sent la mitjana del grup del 29%: encerts absoluts pel Bobal, seguit del d'Asturies (57%) i no cap pels de Cádiz, Extremadura, ni -Atenció!- tampoc el de Bèrnia.

I una vegada acabat aquest divertiment d'inici, passàrem al tast:
Mahara 2011. Vinifícate. V.T. Càdiz. Monovarietal de Tintilla de Rota amb 9 mesos de criança. De color teula, lleugerament térbol, dens. Aromes inicials balsàmiques i carnoses, que més tard evolucionarien a tofee. Retronassal mineral i d'estructura punxenca. Llarg.
Retortoiro 2012. Dominio del Urogallo. Ví de taula d'Asturias. Cupatge amb el 70% de verdejo tinta i resta d'altres varietats. Granat, de capa mitjana. Aroma de flors músties i groselles, amb evolució a regalèssia. Concentrat i ample, amb final llarg.
El sueño de Bruno 2011. David Sampedro & Bruno Murciano. Vi de Caudete (sense D.O.). 100% Bobal amb criança de 14 mesos en foudres de roure. Color grana cristal·lí, d capa baixa. Aromes florals (violeta) i de torrat. Ample en volum, amb final lleugerament amarg.
Tinta Amarela Parcela Valdemedel 2013. Envínate. V.T. Extremadura. Monovarietal de "Trincadeira Preta" amb 11 mesos d'envelliment en bótes. Color robí de capa baixa. Aromes de romer i caramel de maduixa. Potent en boca i de duració mitjana. Amb final entre àcid i dolç.
Curií 2012 Giró. Curii Uvas & Vinos. Ví de la Serrelada de Bèrnia (sense D.O.) 100% Giró, amb 8 mesos de pas per fusta. Color ataronjat de capa baixa. L'aparició de mercaptans ens feu considerar-lo defectuós.
Ultreia 2012. Raúl Pérez. D.O. Bierzo. Monovarietal de Mencía amb 12 mesos de criança. Color granat, de capa mitjana. Aromes minerals (pissarra) i una mica herbàcies. Agradable en boca, amb els tanins fins.


En acabar el tast es servi un magnífic sopar on hi hagué: aperitiu de formatge amb magrana, ous de guatlla amb xampinyons i salsa duxelles, vieires sobre parmentier amb vinagreta d'espàrrecs de marge i tomaca, pit d'indià amb ceba caramelitzada i 'pasta frolla' de codonyat i nous, tot acompanyat d'una magnum de Mauro 2012. -Quasi res!-





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada