diumenge, 18 de gener del 2015

VIII Posa vi tasta vi

Aquest darrer dissabte, coincidint amb la festa a Sant Antoni del porquet, s'ha celebrat a Gata de Gorgos la vuitena edició del 'Concurs de tast de vi del terreny de la Marina Alta', un esdeveniment que a hores d'ara ja comença a gaudir de cert renom i tradició en la comarca.
Nosaltres no hi havíem estat mai,...-Però alguna vegada havia d'ésser la primera!- Allà ens varem trobar amb una jornada lúdica-festiva on el públic, com el jurat, té una participació ben activa gaudint també de l'oportunitat de tastar tots els vins presentats al concurs. Tanmateix, l'organització dóna unes fulles ad hoc que faciliten i permeten seguir la tasca de puntuació, amb l'ajut de l'operativa de servei ben preparada per poder-ho fer amb èxit.
L'esdeveniment es desenvolupà durant tot el matí, començant amb un esmorçar popular, tot seguit de les corresponents presentacions, el tast i l'entrega de premis.
Les modalitats d'enguany foren finalment quatre, amb el següent nombre de participants: vi blanc jove, 9; vi amb criança, 6; vi de giró, 7; i vi negre jove, 27.
A continuació adjuntem unes imatges que potser us donaran una millor idea de com va anar l'acte, però abans volem afegir un parell d'opinions al respecte: tot i que és un esdeveniment fonamentalment lúdic i que sens dubte va estar molt ben organitzat, estaria bé millorar les condicions de benestar dels participants durant el moment del tast, amb menys soroll ambiental i amb una mica de millor gestió del temps durant el desenvolupament d'aquest. Començant una mica més prest i estalviant la música en directe (que més bé torba i desconcentra!) per al final, probablement haguérem pogut dedicar un poc més de temps a gaudir de cada vi. I per altra banda, donat que la gent també fa les seues pròpies valoracions: - No estaria bé establir un premi popular?
Des de primera hora, la gent anava arribant a l'ample del carrer Sant Antoni
La logística a punt per rebre els participants
La taula que després ocuparia el jurat, amb els trofeus a punt
kit de participació
el contingent pegolí agafant forces per enfrontar-se al tast
I començà el tast!
El jurat, format per professionals relacionats amb la viticultura i l'enologia, tingué a Tonet Puig al capdavant
Amb un ritme vertiginós anava servint-se cadascun dels vins, ordenats segons codi d'identificació
Amb 49 vins! Els dits acaben agafant color...
El jurat, anunciant el veredicte i donant els premis (trofeu i diploma)
Quadre d'honor, ja amb el nom dels premiats
Foto d'alguns dels guanyadors. Felicitacions a tots ells!
D'entre els blancs, el nostre preferit fou el B5
El criança que més ens agradà fou el C3
Amb el Giró, sí coincidírem amb el jurat
Enhorabona Pepe (J14), per ser la primera no està gens mal... I a continuar millorant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada