dimarts, 22 d’abril del 2014

III Enoescapada Mendoza's Experience

Per tercer any consecutiu, i aprofitant els dies de Setmana Santa, els cellers "Enrique Mendoza Viticultor" han tornat a organitzar unes jornades de portes obertes a les seues instal·lacions de l'Alfàs del Pi, que a hores d'ara ja semblen ben consolidades en la seua continuïtat temporal com a esdeveniment festiu per gaudi dels aficionats a l'enologia i també d'apropament de la cultura vitivinícola a sectors més amplis de la societat. Per la nostra banda, ja ho hem afegit a l'agenda com a cita anual; una jornada lúdica ben agradable on aprofitem també per conèixer les novetats en la trajectòria d'aquest gran celler valencià de referència.



Ací mateix ja ens férem ressò de les dues edicions anteriors, però això no lleva per a que continuem fent-nos-en mentre hi trobem aspectes interessants que comentar. I així, com l'any passat, posem el focus en les novetats trobades: a nivell organitzatiu l'esdeveniment va creixent i això es nota també amb l'augment de la superfície emprada, que tot i l'afluència de cada vegada més gent fa que continue resultant còmode estar-hi... Enguany s'ha renovat la proposta artística i el taller de fusta també, passant de mostrar les diferències entre roure francès i nord-americà a les que hi han entre la criança en 'fudre' (500 l.) i bóta (225l.). També s'hi ha afegit a la ja veterana proposta gastronòmica dels formatges de 'La despensa de Andrés', una altra més genèrica duta per "El Xato-Eventos" (precisament això era un dels suggeriments que un lector ens feia en aquest mateix bloc l'any passat) i s'ha comptat amb la sinergia d'una altra gran empresa de la Marina Baixa (Chocolates Valor). Des de fa ja alguns anys, ambdós (Mendoza i Valor) han desenvolupat una línia de bombons inspirats en alguns del vins amb més prestigi del celler i durant les jornades hi hagué també l'oportunitat de tastar-los. A més a més ambdós elaboradors presentaven els seus productes a la venda a uns preus ben competitius i, almenys des de fora, sembla que el públic assistent els correspongué.
Enguany si varem tenir l'oportunitat de xarrar un parell d'estonetes amb Pepe Mendoza, qui ens paregué ben satisfet pels resultats aconseguits i ens compartí els projectes i il·lusions que ja té per l'any que ve. Una bona senyal de la que ens alegrem, més encara comptant en que era l'últim dia quan hi estiguérem.
Pel que fa als vins: el 'Viñedos Màgicos' d'enguany era un cupatge de Cabernet-Garnatxa-Monestrell, i no ens agradà tant com els dels anys anteriors. Malgrat això, la llista de tastats fou ben llarga i per esmentar els que més ens agradaren parlarem del Chardonnay 2013, el Pinot Noir 2011 i el Cabernet-Monestrell 2010, amb el permís del Santa Rosa 2010, es clar, també sensacional.
Però no volem acabar sense...
anomenar alguns aspectes aliens a l'organització que ens desagradaren, i que podrien acabar a la llarga fent malbé l'esdeveniment: parlem de la gent interessada únicament en la part alcohòlica del vi i dels del tupper casolà (o fiambrera), afortunadament encara una part ben minoritària del conjunt.
En la xarrada d'iniciació es tastava el Petit Verdot 2012,
probablement encara no ha assolit el seu millor moment, però el seguirem de prop.
Molta activitat en els els taulers de servei...
Llista dels 7 vins oferits a tastar de manera general


Un dels mestres xocolaters de Valor, en plena activitat...
Els 4 tipus de bombons que es podien tastar junt els quatre vins del celler que hi participen en ells.
Ací poguérem gaudir també d'aqueixa meravella anomenada 'Dolç de Mendoza'.
Pepe Mendoza, amb les 'nostres' xiques.
Ja a casa, el Chardonnay 2013 i la seua renovació d'imatge amb canvi d'etiqueta, com el Petit Verdot 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada