diumenge, 1 de maig del 2011

De paella (1). Paella negra, o d'hivern.

Per obrir la "promesa" col·lecció de paelles, que millor que una de les nostres preferides: la paella d’hivern, també anomenada paella negra, o directament ‘de faves i carxofes’.
Amb el nom ja ho hem dit tot; per l’hivern no hi ha bajoques ni tampoc fesols de la peladilla frescs, i si no volem fer servir producte congelat, amb aquesta tenim una excel·lent opció. El nom de “negra” -no té res a veure amb l’arròs negre- ve perquè ambdós vegetals tenen una gran tendència a l’oxidació, la qual cosa fa que generalment s’obscureix-ca la paella, sobre tot si no es passa la carxofa amb llima. No tractem de ressenyar ací cap recepta magistral, però direm que sòl fer-se mixta, afegint-li sípia al sofregit de pollastre i porc (magre i costelletes). Si a més a més li fiquem unes mandonguilles de carn, sofregides abans de tot i afegides al abocar l’arròs i un manollet d’alls tendres amb la verdura, resultarà insuperable.

PASCU VICENS - 25/4/2011
Ja queden molt poques setmanes per poder fer aquesta paella; les carxofes, cada vegada estan més granades i comencen a acomiadar-se del mercat fins l’hivern que ve i les faves, tot i estar en molt bon moment, ja no estan tan tendres, pel que sols es deu posar la molla.

4 comentaris:

  1. Per a mi és la número 1 de paelles de carn. Sense contrincant.

    Pep

    ResponElimina
  2. Vec que compartim gustos. M'alegre!

    ResponElimina
  3. jo la conec amb faves,carxofes i aladroc y és diferent a totes les demés paelles.
    Vicent

    ResponElimina
  4. Benvingut Vicent,
    La que jo conec amb aladrocs, du alls tendres i espinacs i certament és deliciosa

    ResponElimina