diumenge, 6 de juny del 2010

TAST DE 28/05/2010. MONOVARIETALS BLANCS (II)

En una sessió anterior (ara fa un any) ja tinguerem l’oportunitat de comparar entre sí vins fets exclussivament amb alguns dels més coneguts i significats tipus de raïm blanc. (Albariño, Godello, Garnatxa Blanca, Sauvignon Blanc i Chardonnay) Ara el torn era per a sis varietats més, moltes d’elles encara desconegudes pel gran públic: -Picapoll- l’autòctona del Pla de Bages, l’exemplar i rara –Viognier-, dues de les que formen part de la trilogia d’ensamblatge que tradicionalment s’ha fet servir per l’elaboració del Cava –Viura (anomenada Macabeu a Catalunya) i Xarel•lo-, la francesa originaria de la Vall de Loira -Chenin Blanc- i l’invent italià de laboratori -Incrocio Manzoni-.


ABADAL PICAPOLL 2009. D.O. Pla de Bages. 100%Picapoll. Groc palla, lluent I net. Aromàtic, fruitós (pinya) i floral (gesmil). Es va presentar inicialment una mica carbònic, percepció que desaparegué al moment. Retronassal cítric i fruital (maduixa i bercòc), dens i amb un agradable amargor final. La millor relació qualitat/preu.

VALLEGARCIA VIOGNIER 2007. Pago de Vallegarcía. 100%Viognier. A la vista s’aprecà un Groc daurat clar. Aroma dolç i almívarat amb notes mantecoses. Pas per boca untós i glicèric amb subtil rerefons de canyella.

PLÁCET VALTOMELLOSO 2008. Palacios Remondo. D.O. Rioja. 100%Viura. Color groc daurat molt lluent i net. Al nas es presenta amb notes hebàcies, cítriques, fruitoses (préssec), de pastisseria, talc i mel. Dins la boca resulta complexe i dens amb refrescant final cítric lleugerament aspret. Per alguns, el millor de la nit.

FONT JUI XAREL•LO 2004. Cellers Gramona. D.O. Penedès. 100%Xarel•lo. Color groc intens daurat. Aromes fruitals de bresquilla i tropicals. (tot i que la poma és nota característica d’aquesta varietat, ningú va aconseguir apreciar la seva presència). Marcada acidessa amb final de records de pomelo. El que menys va agradar, en general.

VINYA LA CALMA 2006. Can Ràfols dels Caus. D.O. Penedès. 100%Chenin Blanc. Groc lluent. Notes aromàtiques de mel, flors blanques i fumats. A la boca resultà molt redó, amb un agardable pas untós. Alguns dels participants el triaren com a millor de la sessió.

EL ROCALLÍS 2004 Can Ràfols dels Caus. D.O. Penedès. 100%Incrocio Manzoni. Color groc intens amb tonalitats verdoses. Aroma fruital on destaca la pinya. Molt complet en boca, amb bona persistència i agradable final que convida a continuar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada